AcuChronic er en videreudvikling af AcuLine, og er den tredje Moderne Akupunktur metode. (2010)

Som tidlige beskrevet ligger alle AcuLine punkterne i leddene. Ved første øjekast ser AcuChronic ud som AcuLine plus nogle punkter i panden og rundt omkring maven.

Det er på sæt og vis også rigtigt, men ved nærmere undersøgelse, er det mere. Meget mere.

Når der er tale om kroniske lidelser, kommer AcuChronic ind i billedet. De to metoder overlapper således hinanden – og supplerer hinanden.

AcuCronic er, som navnet antyder, specielt udviklet til at behandle kroniske sygdomme.

Definition: En sygdom lægevidenskaben ikke kan helbrede.

Lad os nu prøve at holde tungen lige i munden og se på, hvorfor AcuChronic er så fantastisk til behandling af kroniske sygdomme.

Mens det er meget let at anvende AcuChronic, når man først har lært det, er det ikke så ligetil at forklare, hvordan det virker. For de kollegaer, der har lært AcuNova og AcuLine, er det ret enkelt at forstå virkningen bag AcuChronic. Vi prøver alligevel at forklare – vel vidende, at man ikke forstår det fuldt ud, før man har deltaget i et AcuChronic kursus.

Når man først har lært AcuNova og AcuLine, er det nye, at lære at anvende nogle punkter, der dels ligger i en ring rundt omkring hovedet og dels i en ring omkring kroppen, i højde med navlen, sammen med AcuLine punkterne i knæet.

Akupunktøren begynder med at sætte nåle i knæleddet. På samme måde som ved AcuLine. Dvs. hun/han spørger pt. hvor smerte centeret er og følger energi linien – den regnbue farvede stribe – og sætter nålene i knæet.

Først tre nåle vandret. Spørger pt. hvilket punkt, der var mest smertefølsom. Så anvendes dette punkt som master punkt, og så en nål lodret over og en´ lodret under.

Derefter sætter behandleren 3 nåle vandret i punkter, der ligger i en ring rundt omkring kroppen i højde med navlen. Punkterne sættes i samme regnbue farvede stribe, som i knæet.

Derefter sættes tre nåle, også vandret, i skalpen (hovedet), på højde med ”Det tredje Øje. Dvs. to finger-bredder over midtlinjen mellem øjenbrynene.

AcuChronic punkterne ligger lodret over og under problemet – de sorte streger.
AcuChronic punkterne ligger lodret over og under problemet – de sorte streger.

Punkterne i hovedet virker direkte på funktionen af forskellige dele af hjernen, og går derfor godt i tråd med AcuNovas virkemekanisme.

Den moderne øreakupunkturs far Dr. Paul Nogier har fundet en metode, til at hjælpe mennesker, der har problem med at kende forskel på højre og venstre. Det kan ofte afhjælpes med 3 nåle i det ene øre. Nogier kalder det for lateralitets problemer.

Vi har opdaget et andet fænomen, der kan være endnu mere alvorlig end en person, der ikke kan kende forskel på højre og venstre.

Problemet består i at nogle mennesker føler, at de er delt i to halvdele.

De føler med andre ord, at de ligesom ikke har kontakt med den nederste del af kroppen fra navlen og nedefter. De ”ved” naturligvis godt, at de ikke er delt i to, men det er mere en følelse, de har. Den øverste- og den nederste kropshalvdel kommunikerer ikke rigtig sammen.

Dette manglende flow (strøm) mellem den øverste og nederste halvdel af kroppen, kan indirekte forårsage kroniske problemer af forskellige art.

Korrekt placerede nåle i en cirkel rundt omkring knæ leddet, i maven/ryggen i navlehøjde og i en cirkel omkring hovedet som tidligere beskrevet, kan få flowet tilbage mellem den øverste og nederste krops halvdel, og dermed også følelsen af at være et helt menneske, der ikke er delt i to.

Når man rammer punkterne rundt omkring midten af kroppen præcist, bevirker det, at den øverste og nederste kropshalvdel kommunikerer bedre med hinanden.

En del ved ikke, at det ikke er normalt – de tror at alle, har det på den måde.

Når denne fastlåste struktur opløses, forsvinder samtidig den egentlige årsag til nogle kroniske sygdomme, så kroppen igen bliver i stand til at helbrede sig selv – via immunforsvaret og andre selvhelbredende systemer.

Nogle få eksempler hvor AcuChronic ofte er overlegent:

Manglende lugt- og smagssans

Kronisk astma og bronkitis

Visse hjerteproblemer

Slidgigt

Ansigtslammelse

Ansigtsnervesmerter (trigeminusneuralgi)