NPSO er en tysk behandlingsmetode (Neue Punktuelle Schmertz- und Organterapi) eller på knudret dansk: Nye Punkter for Smerte og Organterapi. Der er tale om en behandlingsmetode, der blev fundet empirisk (vha. erfaring) af heilpraktikeren Rudolf Siener.

NPSO behandlingen

NPSO er nem at lære ,og er uden risiko for patienten, hvis behandlingen gennemføres som beskrevet.
NPSO er en slags mikro-akupunktur system hvor man behandler benene og armene og derved får en helbredende effekt i hele kroppen.

Rudolf Sieners læresætninger

I et smerteareal er der en eller flere smertecentre (SC). De maksimale energipunkter (MEP) befinder sig distalt fra smertecentrum på arme og ben i de pågældende NPSO-arealer.
Hver MEP skal findes millimeterpræcist med en punkt-søger eller ved tryk.
Den energetiske linie (EL) er den direkte forbindelse mellem smertecentrum/organ og det tilsvarende maksimale energipunkt (MEP). Alle behandlingspunkterne, ligger direkte på den energetiske linje.
Hvert punkt på og i kroppen kan nås terapeutisk fra fod/underben.
Hvert punkt på og i hovedet kan behandles fra knæet/lår eller albue/arm.

graph1

SC    (Stjernen)

EL     (Pilen)

MEP  (Punktet)

 

Organterapi

Organerne kan påvirkes af fjernpunkter i arealer ved ekstremiteterne. Alle organer, som er parvis, som fx. nyrerne, afbildes ved begge ben og skal derfor også behandles på begge ben.
Alle organer, som ligger på kroppens medianlinje, har deres tilsvarende arealer på begge ben, fx. skjoldbruskkirtel, mavesæk og bugspytkirtel.
Lever og galdeblære ligger på kroppens højre side og behandles derfor på højre ben. Milten ligger på kroppens venstre side og behandles derfor på vestre ben.

NPSO virker ekstremt godt og genopretter sammen med A2000 problemer med bevægelsesapparatet, organfunktioner samt indvirker på sygdomsfremkaldende processer.

Grap4

For alle smertearealer, som ligger på forsiden af kroppen, finder man dens tilsvarende MEP på ekstremiteternes (arme og ben) ventrale side (forside). For alle smertearealer, som ligger på den dorsale side (bagside), bliver de MEP fundet på ekstremitetens bagside og behandlet.