Mange patienter føler sig utrygge eller ligefrem svigtet i vores teknologiske samfund og efterlyser derfor et alternativ, der sætter det enkelte menneske i centrum.

De senere år har interessen for akupunktur i Europa været støt stigende, både blandt behandlere og patienter, der søger nye effektive veje til sygdomsbehandling og forebyggelse – efterhånden også blandt læger og andre fra den mere etablerede del af behandlerverdenen.

Vi konkurrerer ikke med lægevidenskaben. Vi bestræber os på at være et supplement – eller måske et alternativ. Det skal forstås rent bogstaveligt, idet vore elever tager over, når lægevidenskaben giver op. Akupunktur Universitetets mål er, at eleverne kan hjælpe godt 80% af de omkring 1.700.000 patienter (i Danmark), der har fået beskeden: ”Det skal du lære at leve med”.

Da patienter i dag er betydeligt mindre autoritetstro end tidligere, vil de ikke længere finde sig i ”at skulle lære at leve med det”.
Akupunktur er en selvstændig medicinsk disciplin – ligesom lægevidenskab. Gennem tiderne har akupunkturen indsamlet en uendelig skat af viden om kroppen og om sygdom.

Der findes i dag mange forskellige akupunkturmetoder og -teknikker. Fælles for dem alle er, at de ikke helbreder patienten. De fjerner de blokeringer, der forhindrer patientens selv-helende kræfter i at virke.

Dette gøres ved at behandle såkaldte akupunkturpunkter med nåle, el, tryk, vacuum, varme eller laser. Den rette punkt-kombination skaber ligevægt ved at fortælle kroppen, hvor den skal rette op på ubalancen. Det er således kroppen selv, der gør arbejdet.

Naturligvis lægger vi vægt på teori, MEN vi lægger endnu større vægt på, at eleverne omgående kan bruge det, de lærer.

Akupunktur Universitetets elever kommer fra alle samfundslag og har alle mulige uddannelser: Læger, akupunktører, fysioterapeuter, zoneterapeuter, kiropraktorer, håndværkere, specialarbejdere, professorer – eller med andre ord: Vi stiller ingen krav om forudsætninger for at deltage i vore kurser.

Vi holder en høj standard i alle discipliner inden for forskellige akupunkturformer.

Akupunktur Universitetets undervisere behandler 100vis af patienter om året, og vi har indtil nu holdt kurser for mere end 1.000 læger samt over 3.000 alternative behandlere og andre sundhedspersoner fra 50 lande – det giver os baggrund for at have et meget højt mål:

At være Europas førende akupunkturskole